vrijdag 26 juli 2013

Oatmeal and raisin muffins.

Hoi lieve lezers.

Ik heb al een paar weken een doos havermout in de keuken staan. Dit heb ik gekocht voor het ontbijt. Helaas vind ik dat niet te hachelen en besloot ik er iets anders mee te doen. Mmmmmmmuffins. Heerlijk! Ik houd ervan. Alle soorten en smaken, geuren en kleuren. Come to mama! Ik heb oatmeal and raisin muffins gemaakt, het ruikt heerlijk - en het beslag smaakte ook best lekker! - en ik kan niet wachten totdat deze schatjes de oven uitkomen.

Je hebt nodig:
100 gram havermout
250 ml kokend water
150 gram rozijnen
125 gram gesmolten boter
150 gram rietsuiker
2 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout


Verwarm de oven voor op 190C graden. Doe de havermout samen met het water in een kom, roer het door elkaar en laat het ongeveer 10/15 minuutjes rusten. Nu kan je natuurlijk zelf ook even rusten óf je gaat verder met dit recept. Mix de eieren, het rietsuiker en de gesmolten boter door elkaar in een andere kom. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix het door elkaar tot een mooi glad beslag. Vervolgens roer je voorzichtig de havermout en de rozijnen door het beslag. Ben je tevreden met het beslag, doe dan ongeveer twee á drie eetlepels in zo een verschrikkelijk handig(lees: onhandig) papieren muffin-vormpje. Zet de muffin-vormpjes op een bakplaat en schuif deze zorgvuldig in de oven. Bak de muffins vervolgens 20/25 minuten. Even laten afkoelen en smullen maar!

Have a nice evening!
xoxo Shannon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten