Hebben jullie ooit wel eens een stukje cheesecake gegeten bij B&B? Ik wil geen reclame maken ofzo hoor, maar even serieus. Hoe lekker was het? Heerlijk toch?! Juist, dat vind ik dus ook altijd. Helaas zit er ook een aardig prijs kaartje aan. Daarom heb ik een keer besloten om de taart na te maken. Het recept staat gewoon op de website, dus daar kunnen jullie het gewoon vandaan halen. Trust me, deze taart is het hoogtepunt van elke verjaardag! Iedereen zal om het recept vragen! Lees snel verder voor het recept en de foto's.
Je hebt nodig:
- sap van een halve citroen
- 2 1/2 zakje vanille suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 90 gr custard
- 300 gr witte basterd suiker
- 200 gr boter
- 1 kilo magere kwark
- 1 ei
- 4 ei dooiers
- 1 pak bastogne koeken
Begin met het voorverwarmen van de oven, 180C. Geef vervolgens je lieve vriendje de taak om de koekjes te verkruimelen. Wij doen dit altijd in de blender of hij maakt ze fijn met een vijzel en een stamper. Terwijl je vriendje dit aan het doen is, vet je de bakvorm in. Zodra je dat gedaan hebt, ga je alles afwegen. Smelt de 200 gram boter in de magnetron of een pan. Als het helemaal gesmolten is en er geen stukjes meer in zitten voeg je hier de suiker aan toe. Mix het goed door elkaar en voeg hier vervolgens 1 ei en 4 ei dooiers aan toe. Zodra je dit gedaan hebt voeg je hier de droge ingrediënten aan toe. Roer het allemaal goed door elkaar, je wilt namelijk geen klontjes!! Op dit moment gaat de oven ongeveer piepen dat hij klaar is met voorverwarmen en zegt je vriendje waarschijnlijk dat hij klaar is met de koekjes. Strooi de kruimels in de bakbodem en strijk het glad met een lepel. Het is belangrijk dat overal even veel kruimels zitten. Ga weer terug naar je beslag en mix hier de kwark door heen. Het moet een mooi beslag worden met een licht gele kleur. Proef het, laat je vriendje proeven en weet je het dan nog niet zeker? Laat dan je kat je beslag beoordelen;)! Giet het voorzichtig in de bakvorm en stop het 40 minuutjes in de oven. In mijn oven is dit 60 minuten, maar dat kan je zelf het beste beoordelen. Zodra de 40 minuten voorbij zijn, laat je de cheesecake staan totdat hij koud is. Daarna zet je hem een hele dag of een hele nacht in de koelkast, zodat hij écht lekker koud is! Dan is het tijd om te smullen! Enjoy.
Hebben jullie deze cheesecake wel eens gegeten? Ga je dit recept maken? Let me know en vergeet me niet te volgen op bloglovin!
Have a nice evening,
xoxo Shannon
Superlekker idd! Goed idee om eens zelf te maken, stuk goedkoper
BeantwoordenVerwijderenIk heb m vandaag toevallig gegeten ennuh
BeantwoordenVerwijderenwas heeeerlijk xxx Dorothy
omg that looks sooo yummy :D
BeantwoordenVerwijderenkatslovefashion.blogspot.com
Ik denk dat ik deze binnenkort ga maken, ziet er echt super lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Tessa
www.Tessa4Beauty.blogspot.nl
Mmm, cheesecake is echt heerlijk! Super dat je een receptje erbij hebt geplaatst!
BeantwoordenVerwijderenhttp://lifeofroshelle.blogspot.nl
De cheesecake is echt heerlijk!!! Super gemaakt shannon.
BeantwoordenVerwijderen