dinsdag 18 februari 2014

Rome tips

Hoi iedereen,




Sorry voor mijn afwezigheid de afgelopen tijd. Ik lig al sinds donderdag in bed met een voorhoofdsholteontsteking, maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag deel ik mijn tips met jullie voor als je een weekendje - of week - naar Rome gaat.

Check het weer
Wij hadden echt ontzettend veel geluk met het weer. Het was 16 a 17 graden en het zonnetje was ook aanwezig. Zondag begon het opeens te regenen dus een paraplu kan zeer handig zijn. Het weer checken klinkt erg cliché, maar het kan je hele weekend verpesten als je niet voorbereidt bent.



Mind the pickpockets
Echt waar: let op! Ze zijn overal en vaak in groepjes, het zijn inderdaad net insecten. Wij herkenden ze meteen en waren erg alert. Ik zag zelfs dat een vrouw bijna beroofd werd van haar portemonnee. Het blijft me verbazen hoe brutaal mensen kunnen zijn. De gevaarlijke plekken/moment zijn: elk denkbaar moment bij de metro, het moment dat je een foto neemt - je bent dan vaak niet bezig met je tas, als je iets koopt bij een straatverkoper.

Metro- en buskaartjes
Deze kan je overal kopen, maar niet in de bus zelf. Het kan erg vervelend zijn als je de bus in wilt stappen en je geen kaartje hebt. Kaartjes voor de metro kun je gewoon kopen in het metrostation. Zorg wel dat je altijd kleingeld op zak hebt, want een kaartje kost €1,50.

Cappuccino's
Zijn er overal! Maar let wel op waar je ze drinkt. Zo dronken wij een cappuccino tegenover de Spaanse trappen voor maar liefst 5(!!!) euro. De volgende dag liepen wij door Trastevere en dronken wij een cappuccino voor €1,20 en dat is nog te veel. De gemiddelde prijs voor een kopje koffie ligt tussen de €0,80 (espresso) en €1,10 (cappuccino). Loop even twee minuten weg van een toeristische attractie en je hebt een goedkopere kop koffie.



Uitverkoop
Oh my god. De sale! Waar moet ik beginnen? Neem je piggybank mee, want je gaat geheid iets moois kopen. Vooral de Zara is heaven on earth. Het is namelijk sale on sale. Schoenen van €90 koop je voor €10(!!). Helaas zijn het wel de laatste maten dus de kans dat jouw maat er niet tussen zit, is erg groot.

Trek goede schoenen aan
Ook zo'n cliché, maar doe het. Er zijn niet heel veel metrostations in Rome en alles ziet er echt heel erg mooi uit. Het is echt leuk om alles lopend te doen en ook nog eens gezond!

Het Colosseum
Zo ontzettend mooi, maar ook zo ontzettend druk. Als je zeker weet dat je hier naar toe wilt, koop dan een ticket online. Dit bespaart je zo een 45-60 minuten. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het Colosseum, maar ook zeker voor het Vaticaan.

Zoek een hotel in het centrum
Ons hotel zat zo dicht bij het station, dat wij het vanuit het raam konden zien. Dit maakte het erg makkelijk om overal naartoe te gaan. Dit is niet alleen handig om bij de prachtige bezienswaardigheden te komen, maar het is erg chill als je met je koffertje rond loopt.



Groupon
Check regelmatig Groupon. Op dit moment staat er weer een reisje naar Rome op voor €179. Wij hebben ons weekendje weg ook geboekt via groupon en dat scheelt gewoon ontzettend veel geld.

Vervoer van en naar het vliegveld Fuimicino
Je kan ervoor kiezen om met de trein of met de bus te reizen. Ik raad je zeker weten de trein aan, dit is iets duurder, maar het scheelt je ook zeker een half uur van je tijd in Rome. Een treinkaartje kost: €14, een buskaartje kost: €7. Heel erg belangrijk is het stempelen van je treinkaartje in een soort van gele strippenkaart machine. De conducteurs zijn niet erg vergevingsgezind ingesteld en elke toerist krijgt gewoon een dikke boete van €65.

Mijn laatste tip: heb veel plezier en eet veel gelato's. Ben jij wel eens in Rome geweest of ga je er binnenkort naartoe? Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips.

Liefs

1 opmerking:

  1. heel grappig, ik keek net op google naar: hotels rome en etc, ik ben dus van plan om in december te gaan! Handig deze post.

    BeantwoordenVerwijderen